Tuesday, 6 December 2016

Tips Hilangkan Resdung Dengan Cepat Dan Berkesan



[ RESDUNG SEMBUH DENGAN SUPPLEMEN SHAKLEE ]

.

Assalamualaikum..

Saya nak kongsikan pengalaman saya mengamalkan SET RESDUNG SHAKLEE. Sebelum ini, saya memang suka sangat mencuba pelbagai jenis kosmetik mencerahkan wajah yang dijual di pasaran.  Sehinggakan saya pernah mencuba 14 jenama kosmetik.

.

Tips Hilangkan Resdung Dengan Cepat Dan Berkesan,Resdung,Sinus, Set Resdung Shaklee,pengedar shaklee batu pahat, uthm, pengedar shaklee ipoh

Selain itu, saya juga mengalami masalah resdung teruk yang menyebabkan gatal-gatal kulit muka dan berjerawat. Kesan daripada mencuba pelbagai jenis kosmetik dan masalah resdung, kulit wajah semakin teruk.


Tips Hilangkan Resdung Dengan Cepat Dan Berkesan,Resdung,Sinus, Set Resdung Shaklee,pengedar shaklee batu pahat, uthm, pengedar shaklee ipoh
.

Pada penghujung 2011, kulit saya semakin teruk.
Selepas itu, saya mulai berpantang makan dan juga tidak mencuba apa-apa kosmetik. Saya hilang keyakinan diri dan juga rasa rendah diri bila berkawan. Saya malu untuk bertemu klien.



.

Kulit muka saya ditumbuhi jerawat yang banyak, dan bernanah. Adakalanya jerawat menjadi kebiru-biruan. Saya juga pernah mendapatkan rawatan kulit di sebuah klinik pakar kulit. Saya berhabis ratusan ringgit untuk masalah kulit ini. Tetapi tidak berhasil dan saya mulai jemu untuk mengulangi rawatan.

.

Selepas itu, saya memberanikan diri untuk mencuba satu jenama kosmetik tempatan. Kulit muka semakin pulih dan apabila saya berhenti menggunakannya, kulit muka ditumbuhi jeragat dan juga jerawat.

.

Selepas melahirkan anak sulung, saya mula kenal Shaklee. Apabila menggunakan Set Berpantang Shaklee, saya nampak perubahan pada kulit dan seterusnya mencuba SET RESDUNG iaitu ALFALFA COMPLEX, B COMPLEX, & VITAMIN C. Selain itu saya juga mencuba ENERGIZING SOY PROTEIN dan saya nampak kulit saya semakin sihat.

.

Parut jerawat kelihatan pudar dan kulit cerah sekata. Walaupun tidak mengalami perubahan yang drastik, tapi saya puas hati kerana jerawat susah nak tumbuh. Jika dahulu saya berpantang makanan laut, kini saya bebas makan apa sahaja menu makanan laut.

.

Kesan daripada penggunaan SET RESDUNG SHAKLEE :

1. Gatal-gatal kulit muka hilang
2. Pori-pori mengecil
3. Parut jerawat cepat pudar
4. Jerawat susah nak tumbuh
5. Kulit muka lebih lembut dan lembap
6. Keluar rumah tanpa mekap!

.

Saranan saya untuk remaja di luar sana, jangan terlalu taksub dengan kosmetik yang mencerahkan. Pilihlah jenama yang selamat dan semulajadi.

.

Rangkaian Shaklee pilihan saya dan berjaya menjadikan saya lebih yakin dengan kulit saya sekarang. Alhamdulillah.


Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Monday, 5 December 2016

Cara Hilangkan Batu Karang Dengan Berkesan



[SAKIT BATU KARANG SEMBUH SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Akmal Mustafa dan berumur 28 tahun. Saya seorang suri rumah, mempunyai 3 orang anak dan kini menetap di Terengganu. Saya pernah mengalami masalah sakit kencing sejak dari bangku sekolah. Seingat saya ketika saya di tingkatan tiga.
.

Cara Hilangkan Batu Karang Dengan Berkesan, Batu Karang,Vivix, Set Batu Karang Shaklee, Pengedar Shaklee Batu Pahat, Pengedar Shaklee Ipoh, UTHM, Pengedar Shaklee Parit Raja



Penyakit tersebut berlarutan untuk jangka masa yang agak lama. Hinggalah apabila saya berkahwin pada tahun 2008. Kesakitan yang saya alami semakin teruk. Saya mula tahu saya menghidap batu karang apabila terjadi insiden selepas saya mengurut perut dengan bidan, pada hari yang sama saya merasa sakit yang terlampau dahsyat.
.

Seperti ada sesuatu yang tajam seolah menghiris bahagian peranakan seta saluran kencing saya hingga menyebabkan saya menggelupur kesakitan. Bahkan saya tak mampu untuk berjalan kerana terlampau sakit. Suami saya terpaksa menggendong saya ke hospital kerana keadaan saya yang tak mampu untuk berjalan. 
.

Bermula dari situ doktor melakukan scan dan test urine dan dapat detect saya mengalami batu karang. Ini berlarutan sehingga saya merasa sakit dalam saluran kencing, sakit ketika bersama suami, rahim bengkak dan jangkitan kuman. Saya mengalami perkara ini sejak berumur 15tahun. Selain ubat hospital saya ada berikhtiar dengan ubatan kampung. Minum rebusan akar kayu dan ubat homeopathy.
.

Tapi kesannya saya mengalami pening yang melampau serta saya juga terpaksa berjumpa pakar ENT kerana ubat yang saya makan menyebabkan dalaman saya kepanasan hingga memberi effect telinga saya sakit dan berdengung.
.

Doktor sarankan saya berhent dan mencadangkan saya supaya makan ubatan yang telah ditetapkan dos pengambilan yang betul. Akhirnya saya stop dan selepas itu hanya menggunakan suplemen Shaklee. Saya berikhtiar dengan produk Shaklee selepas hasil pencarian di internet.
.



Pada mulanya saya hanya mengambil Alfalfa Complex dan Garlic sebagai langkah untuk mencegah kencing kotor. Alhamdulilah sekitar 1 minggu konsisten saya dapat kesan positif. Sakit bertahun yang saya alami dan bergantung dengan pil killer untuk tahan kesakitan hilang! Lepas tu saya mula ambil tambahan vitamin lain seperti Ostematrix dan Vita-C. Then saya buat pemeriksaan doktor untuk kepastian, sakit kencing saya hilang, kencing kotor pun pulih, rahim dah tak bengkak. Tapi batu karang masih ada.
.

Kemudian saya mula membeli tambahan vitamin sebab saya nk kesan yang extra. Saya nak hilangkan terus batu karang. Saya mula minum Vivix. Alhamdulilah. Bersyukur sgt asbab sebotol Vivix yang saya minum, hasil pemeriksaan doktor batu karang saya hilang!  Doktor pun terkejut dan tanya apa yang saya amalkan. Saya bawa botol Vivix dan tunjuk pada doktor. Doktor nasihatkan saya untuk terus amalkan pengambilan nutrisi yg sihat untuk mencegah batu karang dari terbentuk kembali. Saya mula beli Vivix selepas daftar sebagai ahli Shaklee.
.

Saya tahu tentang Vivix hasil dari research dan produk study serta mencari testimoni pengguna Vivix. Saya mengambil sesudu kecil sekali sehari. Saya juga turun mengambil suplemen Shaklee lain seperti Garlic, Alfalfa, Garlic, Vita-C dan Ostematrix. Antara hyling crysis yang saya alami ialah letih dan mengantuk, kencing menjadi sangat kuning dan beransur bersih dari hari ke hari. Oleh kerana saya menyusukan anak, hari pertama dan kedua baby kurang menyusu, mungkin ada perubahan pada rasa. Tapi saya lebihkan minum air putih. Sesudu Vivix sehari saya bahagikan untuk pengambilan 3 hari supaya kandungannya dapat balance dgn tubuh saya.
.

Alhamdulilah dengan cara tu baby saya kembali menyusu macam biasa dan lepas tu saya minum sesudu kecil sekali sehari balik. Dua minggu selepas minum Vivix, perubahan ketara saya tak lagi rasa sakit dan tak selesa pada saluran kencing. Tubuh menjadi ringan dan bertenaga dan tak mudah letih. Susu badan juga semakin meriah.
.

Saya mengambil masa dua bulan makan pil dan vitamin dan 2 minggu untuk menghabiskan 1 botol Vivix. Hasil scan dan urine test kuman batu karang dan batu karang hilang. Saranan saya pada yang mengalami penyakit batu karang, cubalah berikhtiar dengan suplemen Shaklee terutamanya Vivix, kerana Vivix berfungsi membantu untuk merawat sistem dalaman tubuh badan kita.
.

Saya sangat bersyukur pada Allah asbab pengambilan ViVix dan beberapa vitamin lain batu karang saya sembuh. Saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee. Alhamdulilah dan syukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurniaanNya saya sembuh dan dapat menjalani kehidupan dengan selesa dan tenang. Terima kasih atas peluang ini.

#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse

Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Sunday, 4 December 2016

Tips Mengurangkan Rabun Mata Dengan Berkesan Dan Cepat

Assalamualaikum semua.

Ada dikalangan pembaca entry nih yang alami masalah rabun jauh atau dekat?

Rasa rimas kan kena pakai cermin mata.
Macam eqin rasa jugalah. 
Dan mulalah nak pakai kanta lekap aka contact lens tu yang banyak sebenarnya risiko tau pada mata kita bila pakai kanta lekap nih.

Eqin share sikit tips macam mana nak kurangkan rabun mata dengan berkesan dan cepat.

Tips Mengurangkan Rabun Mata Dengan Berkesan Dan Cepat, Pengedar Shaklee Ipoh, Pengedar Shaklee Parit Raja, Pengedar Shaklee Uthm, Pengedar Shaklee Batu Pahat


Korang boleh baca sendiri testimoni ni ya.


[POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU]
.
Assalamualaikum.

Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.
.
.
Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.
.
.
Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari  power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.
.
.
Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.
.

Tips Mengurangkan Rabun Mata Dengan Berkesan Dan Cepat, Pengedar Shaklee Ipoh, Pengedar Shaklee Parit Raja, Pengedar Shaklee Uthm, Pengedar Shaklee Batu Pahat
.
Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.
.
.
Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening. 
.
.
Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi. 
.
.
Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.
.
.
Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya. 
.
.
Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix.

#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse

Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Friday, 2 December 2016

Kelas Yang Penting Adalah Kelas Yang Kita Tak Pergi

Harini KE nak share sikit tentang kelas-kelas Marketing Anjuran Upline KE yang mana banyak sangat-sangat membantu KE dalam mengembangkan group empayar SAF bisnes KE bersama shak.lee nih.

KE bertuah sangat tau sebab berada dalam group support yang betul dan ada upline2 super2upline yang tak pernah kering idea share ilmu mereka buatkan kelas marketing yang kebanyakannya percuma sahaja. Kalau ada bayaran pun sangat2 lah murah berbanding NGO luar yang anjurkan kelas marketing nih.

Korang meh nak citer korang tau tak kelas apa yang paling penting khususnya untuk mereka yang buat bisnes nih?

Haaa KE bagi jawapan ya. 

Kelas yang paling penting adalah kelas yang korang tak join tu. Kenapa penting sangat?
Sebab banyak info-info penting yang korang taktahu. 
Kesimpulannya,kalau korang mampu dan tiada alasan nak skip tu pergilah kelas2 anjuran upline bisnes korang ya. Untung sangat tau.
Haa pergi kelas balik tu janganlah duk tangguh2 buat terus ilmu yang dah diberi tu. 
Ilmu tanpa amal sia-sia tau. 

Oklah KE nak share nih 2 kelas anjuran 2 Master Upline KE yang hebat iaitu dari iReach dan Supermom yang mana KE join dan terus KE apply teknik2 yang diajar dan dapat hasil luarbiasa sangat . 

Pertama kelas iReach iaitu Kembara ASB.




Kalau nak tau KE join 2 kali kelas nih.

1 di Ipoh dan 1 di Penang. Dan hantar anak bisnes KE ke kelas ASB nih di Kuantan. Tamak sungguh KE kejor Master Upline KE nih kan.hehe..



Yang paling best kelas ASB nih ajar macam mana buat marketing online di FB dan Blog .
Banyak sangat2 ilmu yang diajar sehingga harini apa yang diajar masih KE apply dan setiap apa yang diajar KE catit siap2 senang buat rujukan.

Memang raamaiiiii customer2 KE dari kalangan FB friendlist nih dan sekarang dah masuk bulan ke 3 KE berjinak dengan dunia blog utk blog KE free2 boleh melawat blog KE sini ya mamakhalishshoppe.blogspot.com . Dan alhamdulillah KE dah dapat tempias tau penangan update blog nih. Dah ramai yang nampak blog KE dan KE tak putus2 sekarang dapat customer blog. Alhamdulillah Allah nampak usaha KE <3 

Dan KE nak share kelas anjuran Master Upline KE dari group Supermom iaitu Kelas Instagram Marketing yang buat di Sg Petani,Kedah.





Kami diajar macam mana nak snap gambar dengan betul upload ke ig dan tips macam mana nak dapat sales dari instagram mengikut target prospek kita. Dan juga cara macam mana nak naikkan followers kat instagram.

Dan alhamdulillah KE dapat je ilmu KE buat terus tanpa nanti. 

Dan hasilnya buat KE terasa sebak bila seminggu hari2 customer dari instagram duk whatsapp2 dan mudah sgt closed deal. Syukur alhamdulillah.

Dan KE tak simpan sensorang ilmu nih KE ajar pulak sideline2 kesayangan KE di ipoh dan KE buatkan Kelas Instagram dalam whatsapp je buat sideline2 group OMS kesayangan KE.

Alhamdulillah lebih banyak KE share Allah balas dengan lebih banyak rezeki tak terduga. 

" The More You Give, The More You Get Back ". :-*

Dan KE sangat2 alu2kan sahabat2 positif KE yang masih tercari2 bisnes apa nak buat boleh join bisnes shaklee nih.

Bukan sahaja satu2nya company yang ada LANDMARK STUDY produk yang bertahan lebih 60tahun di Malaysia dan lebih 100tahun di Dunia. Dan sistem yang patuh syariah serta dipatenkan yg mana org lain tak boleh senang2 tiru.

Sahabat2 dialu-alukan join bisnes hebat ni under KE dibawah SAF yang terdiri dari mereka2 yang hebat2 semuanya dan anda juga berada dibawah susur galur group master2 upline dan upline2 KE yang hebat2 semua nih.

Oklah sekian dulu dari KE.

Ingat ni ya iLmu Tanpa Amal sia-sia sahaja.

Tuntutlah ilmu walau ke negera china tapi kalau tak buat tak amal sia2 dan bazir je tau masa,tenaga dan duit kita. Membazir kan amalan syaitan. Nauzubillah.

Ikhlas dari KE aka Kak Eqin :-*

#safGroup
#oms34
#omsgroup
#thebestone
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#ireachbest
#supermomthebest
#supermomshakleestory

Thursday, 1 December 2016

Supplemen Untuk Ibu Berpantang Buatkan Kulit Cerah Berseri

Assalamualaikum semua.

Salam Disember Double Awesome.

Bertemu kita dibulan Disember penutup tahun 2016.

Eqin nak share harini salah 1 supplemen untuk ibu berpantang yang mana buatkan kulit ibu cerah berseri.


Supplemen Untuk Ibu Berpantang Buatkan Kulit Cerah Berseri, Pengedar Shaklee Ipoh, Pengedar Shaklee Batu Pahat, Pengedar Shaklee Parit Raja, UTHM


Sini eqin share 1 testimoni ibu berpantang yang menggunakan supplemen Vivix sebagai supplemen ketika beliau dalam pantang.


Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet..
.

Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam tempoh berpantangkan baby ketiga saya Qaisarah..


Saya tak ambil apa-apa ubat untuk sembuhkan luka dari klinik ataupun ubat kecutkan rahim dari mana2 klinik swasta..
.

Supplemen Untuk Ibu Berpantang Buatkan Kulit Cerah Berseri, Pengedar Shaklee Ipoh, Pengedar Shaklee Batu Pahat, Pengedar Shaklee Parit Raja, UTHM


Alhamdulilah luka bersalin sembuh dalam masa kurang 14 hari.. Anak-anak saya dari sulung sampai la si baby ni semua kena kuning.. Saya hanya upkan dose pengambilan Vivix dari 1 sudu ke 2 sudu daily.. Alhamdulilah bacaan kuning baby back to normal dalam masa 1 mggu.. Syukur sangat-sangat sebab tak payah ulang alik ke hospital... Fobia dgn kakak dan abg dia memang kena refer to hospital sebab bacaan kuning memang tinggi..
.

Yang paling terasa seronok sgt bila dalam pantang kawan-kawan yang datang ziarah mesti tgur kulit saya.. Berbeza sangat-sangat.. Dulu kulit saya kusam.. Tapi sekarang memang agak cerah dan kesan parut-parut lama dah makin hilang...
.

Masuk kerja selepas pantang ramai yang tanya saya makan apa sebab kulit muka nampak berseri dan cerah...
.

Suami sendri pun perasan..saya ingt dia saja-saja.. Tapi bila dah kawan-kawan sendri pun cakap benda yang sama..so saya pun perasan mmg kulit saya dh tak kusam mcm dulu lagi...
.

Vivix memang terbaik..

#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Wednesday, 30 November 2016

Cara Tingkatkan Platlet Darah Akibat Demam Denggi

Sana #denggi
Sini #denggi
.

Lately nih hari2 ada je berita #demamdenggi diterima.
.

Baru2 nih baru cod vivix buat adik customer yg denggi dan platlet drh makin turun. Mudahan cepat sembuh adiknya.

Ni pula Testimoni #platletdarah naik lepas #ikhtiar dengan #penawar #penawardemamdenggi nih syukur alhamdulillah sembuh dari #demam #denggi .


#nutriferon ni kita gelar #immunebooster yang mana dihasilkan selepas melalui kajian selama 40 tahun oleh Pakar Imun iaitu Dr Yasuhiko Kojima.Nutriferon ni juga dipetankan so ianya hak milik #shaklee sahaja.

Hebat kan.. .

Lagi best bulan ni promosi #hargamurah berbanding biasa.

PM eqin ,
017.555.3865

#silveryouthfest
#carbootsales
#pengedarshakleeipoh 
#pengedarshakleeindonesia 
#shakleeipoh 
#ipohcityawesome 
#ipohipohajer 
#ipoh 
#sayajualmurah 
#sayajualonline 
#sayajualshaklee
#shakleemalaysia
#pengedarshakleeshahalam
#pengedarshakleebatupahat
#bazarpaknil


Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Tuesday, 29 November 2016

Cara Cuci Usus Dengan Set Detox Usus

👉Adakah anda diantara individu yang mengalami masalah sembelit?

👉Seminggu hanya 3 kali sahaja berak?

👉Adakah anda harus meneran setiap kali membuang air besar?

👉Adakah anda membuang air besar kurang daripada sekali setiap hari?

👉Perut makin memboyot sebab jarang berak?

👉Adakah najis anda nampak hitam keras kering lagi berbau busuk?

INI ADALAH TANDA ANDA MENGALAMI MASALAH USUS KOTOR!!!

DETOX USUS langkah pertama memcegahnya




Bonus 😍

✔Membersihkan usus
✔Melancarkan sistem penghadaman
✔Melegakan daripada sembelit dan penyakit buasir
✔Mengurangkan lemak badan yang berlebihan dan melangsingkan badan.
✔Memulihkan serta melegakan penyakit bisa-bisa badan.
✔Mengeluarkan keracunan dan kotoran dalaman.
✔Melancarkan Peredaran darah
✔Melegakan daripada letih lesu
✔Mengurangkan Kolestrol
✔DETOX HATI
✔DETOX DARAH

U CAN GET MORE DIFFERENT

Mahu penyelesaian bagi masalah ini?👍

HERBALAX ALFALFA LECITHIN


PROMOSI HEBAT ‼️

Tak rugi cuba..ramai yang berpuas hati..

Roger eqin ya kalau nak.

017-555 3865

#liveamazing
#setdetoxpromosi
#setkuruspromosi
#alfalfapromosi
#lecithinpromosi

Monday, 28 November 2016

Kenapa Penting Sangat Landmark Study

Refresh minda sekejap sebelum tido nih...

Kenapa kami2 sid nih yakin sgt2 share tentang kebaikan vitamin2 shaklee nih.

Sebabnya shaklee lah satu2nya company yang ada landmark study.

Apa pulak landmark study tuh?

Refresh balik throwback balik apa tu landmark study nih.


            Pengedar Shaklee Batu Pahat, Uthm , Pengedar Shaklee Ipoh


Kajian yg dilakukan pihak ke 3  selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007 yg mana menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen. 

Oklah kenapa penting sangat landmark study nih.

Rujuk pada poster nih,

Kebanyakan kajian-kajian lain yang dilakukan hanya dalam jangka masa pendek ,tapi bayangkanlah penyakit yang menyerang ambil masa 10 hingga 30 tahun tau untuk kita nampak kesannya. 

Tapi berbeza dengan landmark study Shaklee yang mana mengambil sampel kajian mereka2 pengamal2 vitamin shaklee nih lebih dari 20tahun.

Dan info penting disini kombinasi nutrisi yang diambil dan gaya hidup seharian sangat-sangat mempengaruhi perkembangan sesuatu penyakit.

Eqin dah buat pilihan terbaik dengan memilih supplemen yang terbukti selamat,berkesan dan semulajadi nih.

Korang sudah??

#shakleeipoh
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing


Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Sunday, 27 November 2016

Review Filem Cerita Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

Okay kalau korang ada anak-anak kecil macam eqin sendiri mesti teruja juga nak bawa anak tengok Upin Ipin Jeng Jeng Jeng nih kan. Memang teruja sejak diiklankan bakal ditayangkan November memang ternanti-nanti sangat.

       

Teruja sangat nak kongsi dengan korang semua pengalaman kami bawa Adam Khalish tengok wayang harini buat pertama kalinya. Sebenarnya boleh kata kali ke 2 lah lepas tengok 3D short movie di Petrosains haritu. Tapi exactlynya ni memang first time Adam Khalish punya experience masuk panggung wayang yang hall dia memang besar dan adam khalish memang nampak seronok sangat.




Oklah sini eqin share sikit sinopsis kisah filem cerita Upin ipin Jeng Jeng Jeng nih.

Sinopsis Filem Cerita Upin Ipin Jeng Jeng Jeng


Aqish ialah seorang anak yatim yang setia meminati Upin dan Ipin, suka melukis dan menggantung gambar Upin dan Ipin, bahkan suka berangan-angan berkawan dengan watak-watak Upin dan Ipin. Pada suatu hari, nasib malang melanda Aqish apabila rumah anak yatim dan tanah yang didudukinya bakal dijual kepada pihak luar, memungkinkan Aqish kehilangan tempat untuk bergantung. Duka Aqish begitu menyentuh perasaan sehingga watak-watak Upin dan Ipin dalam lukisan pun terasa dan mereka pun muncul ke dalam dunia Aqish dalam bentuk watak hidup untuk menghiburkan dan menemani Aqish dalam menghadapi dugaan



Bahasa: Melayu
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 24 November 2016
Genre: Pengembaraan / Animasi
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: Primeworks Studios
Pelakon: Asyiela Putri, Puteri Balqis, Awie, Remy Ishak, Sara Ali
Pengarah: Erma Fatima, Hajah Ainon Ariff
Format: 2D


&

Review Filem Cerita Upin Ipin Jeng Jeng Jeng

Ok kalau dari review kami dengan tengok gelagat adam khalish teruja sangat masa menonton cerita upin ipin jeng jeng jeng nih sangat berpuas hati.

Dengan lakonan mantap dari balqis yang sangat pandai bawa wataknya.



Lagipun adam khalish memang dah pernah tengok drama lakonan yang mana drama ada lakonan 'kakak aqish' nih.

Dan environment dalam kisah cerita nih dipenuhi watak kanak-kanak yang sedang bermain sangat membawa anak-anak nih ke alam nyata mereka sekarang.

Dan animasi yang diguna pakai pun sangat berkesan sampai nampak real bila kemunculan upin ipin tu.

Tapi secara keseluruhannya, kami sendiri rasa hambar pada permulaannya bila tengokkan adam khalish dari awal cerita ditayangkan asyik bertanya mana upin ipin mana upin ipin.

Dan kami sendiri yang tak sabar menanti kemunculan upin ipin dan kisahnya belum berakhir kami dah boleh tau apa pengakhiran kisah nih.

Jadi itulah review ikhlas dari eqin.

Memang rasa teruja tu tapi rasa watak upin ipin nih hanya sekadar watak pembantu sahaja yang mana kemunculannya hanya sekejap-kejap sahaja siap anak-anak dalam panggung wayang tadi boleh bangun dari kerusi masing-masing duk bermain tepi tangga beramah mesra pula sesama rakan sebaya. Haha. Nampak sangat diorang boring kan.

Bila ada je watak upin ipin keluar barulah masing-masing excited kembali fokuskan mata masing-masing di skrin.

Di pengakhiran filem nih, ada preview tentang Upin The Movie yang bakal ditayangkan pada tahun depan 2017.

Memang yang nih sangat teruja sebab ianya kisah berkaitan upin ipin sendiri dan rakan-rakan.

Oklah kesimpulannya eqin nak bagi 3.5 ★ dari 5 ★ .

Selamat Menonton Semua...

Sekian dulu dari eqin,

Love ♡ MamaKhalish ♡

Saturday, 26 November 2016

Tips Hilangkan Kerak Susu Di Puting Botol Susu Anak

Assalamualaikum semua.

Harini eqin nak share tips untuk hilangkan kerak susu di puting botol susu anak

Pening jenuh rasa asyik tukar-tukar puting berkerak pastu bau botoi susu basi tak menyenangkan sungguh .
.

Ibu-ibu mencari pencuci botol yang best, selamat dan mesra kulit?? 
.

Friday, 25 November 2016

Luka Jahit Bersalin Terbuka Sembuh Dalam Masa 3 Hari

Assalamualaikum semua.

Semoga Allah swt merahmati kalian yang singgah ke blog eqin.

Harini eqin nak kongsikan testimoni seorang ibu dalam pantang yang mana luka jahit bersalin terbuka sembuh dalam masa 3 hari sahaja .

Luka Jahit Bersalin Terbuka Sembuh Dalam Masa 3 Hari , Pengedar Shaklee ipoh, pengedar shaklee batu pahat, set berpantang shaklee, set bersalin shaklee


Entry sebelum ni eqin ada kongsikan tips untuk jaga luka bersalin cara pembedahan dan juga normal.

Boleh baca di sini

Jom kita ikuti perkongsian kisah ibu dalam pantang yang berkongsi pengalaman beliau alami luka jahit bersalin terbuka sampai tak boleh jalan, tak boleh duduk. Kesian sangat kan. Ada sampai tahap luka tu bernanah dan jangkitan sampai ke rahim tau. Jom baca kisah nih.
.

Thursday, 24 November 2016

Pengalaman Terindah Berpantang Dan Luka Bersalin Sembuh Dalam 2 Minggu

Assalamualaikum Semua Salam Sejahtera.

Pengalaman dari mula hamilkan anak nih berbeza-beza setiap kandungan bagi ibu yang hamil nih. Terutamanya kehamilan masuk yang ke-2.



Kita ikuti bagaimana ibu ini kongsikan Pengalaman beliau berpantang bersama vivix shaklee.

.

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nor Shahizan Rahimi Bt. Mohd Saad lebih senang dengan panggilan Yan. Sedikit perkongsian yang bakal di terjemahkan dalam sebuah penulisan ini bukanlah satu omongan kosong tapi satu perkongsian yang memberi manfaat extra pada diri saya. Syukur Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik. Sejak lahir saya jarang sakit. Mungkin itu salah satu sebab mengapa saya kurang kesedaran untuk mengambil sebarang vitamin secara rutin. Suka-suka ambil. Terlupa, maka jadilah vitamin itu bagai tukun tiruan. Lebih menyedihkan apabila “tukun tiruan” luput tarikh begitu sahaja.
.

    Shaklee bukanlah satu jenama asing bagi saya kerana saya sering terbaca tentang kebaikan-kebaikan setiap vitaminnya. Dek kerana tabiat yang tidak disiplin untuk mengamalkan vitamin maka segala kebaikan itu bagai angin lalu. Namun, masa berganjak dan usia juga meningkat seiring masa. Mengandung anak pertama bagaikan satu rahmat buat saya dan bermulalah episod merasai sakit dalam hidup saya.
.



Jika dulu saya tidak mengenal jarum suntikan, vitamin sudahlah tentu tidak menjadi rakan tapi semasa mengandung anak pertama segalanya berubah. Saya mengalami morning sickness yang teruk, HB rendah dan disahkan diabetik. Teringat tentang Shaklee, saya pun mendapatkan Set Hamil. Sungguh bagai dikata tabiat manusia memang sukar di ubah. Sedar tanpa insaf tidak akan membawa kita kemana-mana. Set hamil menjadi “tukun”. Perkara yang sama berulang semasa hamil anak kedua. Saya hanya membeli dan mengambil vitamin Shaklee berdasarkan pembacaan semata-mata. Sifat acuh tak acuh terhadap pengambilan vitamin masih menebal.
.

    Sehinggalah hamil anak ketiga, sifat sambil lewa berkaitan pengambilan vitamin masih ada. Hamil kali ketiga tidak terlalu mengganggu rutin harian namun pada trimester ketiga saya mudah merasa mengah. Apabila berada di akhir kehamilan saya melihat entry seorang SID yang juga teman lama seuniversiti berkaitan Shaklee. Saya mula menghubunginya. Perbualan kami lebih mudah kerana kami saling mengenali. Setelah diterangkan pelbagai manfaat saya mendaftar sebagai ahli dan membeli vitamin untuk keperluan ibu saya yang mengidap diabetis dan Set Berpantang Shaklee yang akan saya gunakan semasa tempoh berpantang. 
.

Teman Shaklee saya ada menyatakan bahawa saya sebenarnya saya sudah boleh mula mengambil sebahagian daripada vitamin dalam set berpantang yang saya beli itu semasa mengandung. Saya di beri panduan dan cara yang betul untuk mengambil setiap vitamin dan memang tidak dinafikan di akhir-akhir kehamilan saya masih bertenaga untuk menaiki bangunan 3 tingkat untuk ke kelas kerana kerjaya sebagai seorang guru. 
.

Vitamin yang sepatutnya saya makan semasa berpantang sudah mulai surut kerana saya mula mengambilnya sebelum tempoh berpantang. Maka saya putuskan untuk mengambil set berpantang premium dan berkenalan dengan VIVIX. Teman Shaklee saya berpesan agar VIVIX hanya boleh diambil selepas bersalin.
.

    Hari yang ditunggu pun tiba. 7 September 2016 saya telah melahirkan bayi lelaki. Syukur, letih melahirkan kali ini kurang terasa. Syukur dengan izin-Nya pengambilan vitamin Shaklee secara konsisten sebelum proses melahirkan memberikan impak positif kepada diri saya. Selesai melahirkan saya tidak merasa lesu malah merasa bosan untuk berbaring semata-mata. Saya mula bergerak ke tandas sendiri untuk membersihkan diri tanpa rasa pening. 
.

Selesai membersihkan diri, saya sudah mampu tunduk untuk mengenakan stokin pada kaki. Pergerakan terasa tidak terbatas dan bertenaga. Cukup berbeza pengalaman kali ini berbanding pengalaman bersalin anak pertama dan kedua. Dulu, usai bersalin saya perlu di papah untuk ke bilik air kerana bimbang saya akan pitam kerana tekanan darah sangat rendah.
.

    Setelah dibenarkan pulang ke rumah,saya melalui saat berpantang yang sangat “heaven”. Badan terasa cergas dengan penambahan VIVIX dalam rutin pemakanan sihat setiap hari. Dengan VIVIX sememangnya luka dan bengkak cepat sembuh. Pada kebiasaannya pada minggu pertama berpantang saya akan merasa seperti ada ketulan yang akan bergerak-gerak di dalam perut. Kata orang-orang tua “batu meroyan belum kecut”. Tapi kali ini, rasa itu tiada dengan pengambilan VIVIX.
.

    Anak kampung seperti saya masih lagi mengamalkan urutan selepas bersalin. Dek kerana saya melahirkan pada saat orang lain hendak menyambut Aidiladha maka proses berurut agak lambat. Minggu kedua saya didatangi bidan kampung yang sering mengurut orang-orang bersalin. Melihat pergerakan saya yang agak lincah beliau bertanya “hang ni dah berapa hari sebenaqnya, mak hang kata baru masuk dua minggu tapi aku tengok macam orang dah sebulan”. 
.

Hakikatnya memang baru masuk minggu kedua. Saya hanya tersenyum dan mengucap syukur dalam hati kerana diberi kesihatan yang baik dengan ikhtiar ber'Shaklee'. Sekali lagi saya mendapat soalan cepu emas “hang bertungku sehari berapa kali ni….ka memang pesen badan hang tak masuk angin”. Biasa la mak-mak bidan orang Kedah memang kuat berbual. Sekali lagi saya hanya tersenyum. 
.

Di akhir proses berurut mak bidan teringin sangat nak tau jenis ubat yang saya ambil semasa berpantang kali ini. Saya pun menunjukkan barisan vitamin Shaklee dan tidak terkecuali VIVIX. Mak bidan pun berpesan…. “hang jangan tukaq-tukaq dah ‘ubat’ kalau beranak lagi sebab aku tengok hang kemaih beranak kali ni” (kemaih dalam loqhat kedah merujuk kepada orang yang sedang berpantang bermaksud sangat bertenaga).
.

    Selain manfaat kesihatan tubuh badan sendiri, Alhamdulillah bayi saya juga mendapat  tempias kebaikannya. Susu badan sangat meriah. Bayi lelaki memang kuat menyusu. Alhamdulillah susu badan cukup untuk menampung keperluan anak kecil itu. Saat saya menulis kisah ini saya sebenarnya mulai runsing dalam kesyukuran kerana bahagian peti sejuk beku sudah hampir penuh dan sedang memikirkan kaedah terbaik untuk membawa stok susu tersebut pulang ke tempat mencari rezeki selepas tamat tempoh berpantang nanti.
.

    VIVIX dan barisan vitamin lain dalam Shaklee telah mengubah persepsi saya dalam rutin pengambilan vitamin. Pengambilan vitamin yang betul dengan cara yang betul akan memberi kesan terbaik kepada diri seseorang individu. Syukur ke hadrat Ilahi kerana mendorong hati ini mencari yang terbaik.
.

Terima kasih sahabat Shaklee yang sudi berkongsi ilmu dan manfaat Shaklee. Semoga dengan kebaikan yang ada pada produk terbaik ini membuka mata semua orang tentang kepentingan hidup secara sihat. Saya masih lagi baru belajar dan ingin terus menggali ilmu dalam gaya hidup sihat bersama SHAKLEE.

Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Wednesday, 23 November 2016

Tips Jaga Luka Bersalin Normal Dan Pembedahan

Assalamualaikum semua.

Harini eqin nak kongsikan Tips Ringkas iaitu Tips Jaga Luka Bersalin Normal dan Pembedahan .

Oklah penjagaan khas bagi luka bersalin cara normal atau Episiotomi mengambil masa selama 2 minggu untuk proses penyembuhan.



Tips jaga luka bersalin cara Normal adalah seperti berikut:






Kebersihan

1) Rendaman (sitz bath)

Bagi membantu membersihkan kawasan luka,lakukan rendaman dengan air suam.
Ini dapat membersihkan luka dan mengelakkan jangkitan. Setiap kali selepas ke tandas, anda boleh melakukan sitz bath  untuk mengelakkan infeksi.


Cara Cucian 

Semasa membersihkan perineum, pastikan anda lakukan cucian dari depan ke belakang bagi mengelakkan jangkitan kuman dari kawasan dubur. Pastikan anda menukar pad bila perlu dan setiap kali selepas membuang air kecil atau air besar.


Elakkan Terlalu Lama Dalam Satu Posisi

Elakkan berbaring,berdiri atau duduk terlalu lama. Cuba untuk berjalan perlahan-lahan bagi membantu melancarkan peredaran darah. Anda juga boleh duduk di atas bantal atau padded ring untuk keselesaan.


Senaman Kegel

Memulakan senaman kegel pada hari anda melahirkan bagi membantu memulihkan otot, menggalakan aliran darah dan mempercepatkan pemulihan.


Tips Tambahan : Minum Banyak Air

Pengambilan air yang banyak sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari dapat menggantikan cecair dalam badan yang hilang dan mengelakkan sembelit serta membantu mempercepatkan proses penyembuhan.


Perhatikan Tanda-tanda Jangkitan
Luka menjadi merah, merasa panas, membengkak dan terdapat cairan seperti nanah. Demam panas sehingga 38°C. Sakit yang semakin teruk di sekitar luka.


Ambil Ubat Jika Perlu

Ambil ubat tahan sakit apabila dirasakan perlu atas arahan doktor.


Elakkan Mengangkat Barang Berat

Hindari daripada mengangkat benda berat kerana ia akan memberi tekanan terhadap lantai pelvis dan abdomen anda.


Hubungan Seks
Luka bersalin normal atau episiotomi mengambil masa antara 4 hingga 6 minggu untuk sembuh sepenuhnya. Oleh itu, hubungan seks boleh dilakukan selepas 4 hingga 6 minggu.


Tips Jaga Luka Bersalin Pembedahan @ C-Section

Proses penyembuhan luka bersalin pembedahan ni mengambil masa 4 hingga 6 minggu.

Pergerakan Awal

Ibu dinasihatkan bergerak seawal yang boleh selepas pembedahan bagi melancarkan peredaran darah.

Rehat

Ibu perlu rehat secukupnya.

Ampu Abdomen

Ampu abdomen berhampiran dengan luka semasa batuk & bersin.

Luka Bersih & Kering 

Pastikan luka sentiasa kering bagi mengelakkan jangkitan. Keringkan luka dengan kain bersih dan kering secara lembut.

Pakaian Dalam Yang Sesuai

Pakai seluar dalam jenis cotton supaya peluh dapat diserap. Pakai seluar besar seperti maternity pants.


Berikut adalah beberapa jenis makanan yang dapat membantu proses penyembuhan luka bersalin normal dan pembedahan.

* Protein

Protein merupakan sumber nutrisi yang meningkatkan imuniti tubuh untuk melawan infeksi. Makanan tinggi protein ialah seperti ikan,putih telur dan ayam.

* Vitamin C

Vitamin C merupakan antioksidan yang baik bagi tubuh untuk mencegah penyakit dan penyembuhan luka. Vitamin C boleh didapati di dalam buah-buahan seperti kiwi,mangga,oren,betik dan juga sayur-sayuran hijau.

* Karbohidrat

Karbohidrat mengandungi glukosa yang penting sebagai sumber tenaga dan membantu menjaga sistem imun tubuh. Karbohidrat boleh didapati di dalam roti,nasi,barli dan juga oat.

* Zat Besi

Zat besi penting dalam pembentukan hemoglobin yang akan membawa oksigen. Oksigen ini penting dalam metabolism sel dan proses penyembuhan luka. Makanan sumber zat besi antaranya ialah kerang,hati dan daging merah.


Selain pemakanan diatas yang ibu perlu amalkan, ibu-ibu boleh juga ambil makanan tambahan bagi mengisi keperluan nutrisi dan mempercepatkan penyembuhan luka.


Set Berpantang Shaklee









Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Tuesday, 22 November 2016

Tingkatkan Imuniti Badan Dengan Nutriferon

Sering demam,batuk dan selsema?

************************************** 

Ini salah 1 cara Eqin tingkatkan imuniti badan kami 1 family selain amalkan pengambilan Minyak ikan Omega Guard dan Vitamin C kami amalkan pengambilan Nutriferon juga. . 
Meh kenai2 dengan nutriferon nih. .
.



Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) adalah ciptaan pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954.
.

Beliau telah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon.
.

Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh. . "Didalam bidang perubatan perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepaitis,kanser, hidrophobia ( penyakit anjing gila ), herpes dan HIV dlll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit."
.

Tingkatkan imuniti badan dan bertukarlah kepada yang lebih selamat dan bebas kandungan DADAH.
.

Promosi tau bulan nih berakhir 30 November ni.

Dapatkan Twinpack dengan Diskaun 5%. Pm Eqin Pengedar Shaklee Aktif Anda,

017.555.3865

#codipoh
#shakleeipoh
#pengedarshaklee
#pengedarshakleeipoh
#oms24
#omsgroup
#thebestone
#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect



Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)

Monday, 21 November 2016

Trip Percuma Tajaan Shaklee Bertaraf 6 Bintang

Salam jutawan hebat semua.

Memang feeling2 jutawan sgt2 nih sejak 2 hari lepas eqin duk follow update mentor2 sideline2 hebat yang layak ke trip Asia Langkawi ditaja sepenuhnya oleh shaklee.


Trip bertaraf 6bintang uolls mahu migrain tak migrain kami nih duk membakorkan diri teruja tengok masing2 excited dan happy sgt2 dilayan bagai raja gitu.



Pergi trip ke Langkawi berbeza sgt2 pergi dengan guna fulus sendiri dan ditaja penuh oleh shaklee nih.




Nangis weh direward sebesar2 reward begini. Mahu taknya dari tiket flightnya faham2 sendiri berapa harga sorang pergi balik takde puluhan lah ratusan okeh. Pastu bilik hotel di westin RM800 1 malam. Ini 2 malam beb. Perghhhh pengsan jap. Siap dapat meal allowance rm150 kalau layak 2 tiket maka rm300 lah meal allowance yang dapat. Duit tuh xkisah nak buat makan atau nak shopping . Haruslah shopping coklat sakan nih. Ya Allah jelesssss!!!



Tambah lagi masuk2 je ke bilik hotel dapat lagi surprise gift dari shaklee.
Reward sesungguh2nya hasil titik peluh sepanjang cycle nih berbayar rasa kan. Kan eqin sila fight ya!!!!

Memang dilayan bagai raja semua trip dah siap dibayar, 

Melawat muzium art 3d, naik kabel car,mangrove tour dan palinglah best sunset dinner sambil melihat matahari terbenam. 









Makanan toksah ckp lah fuhhhh sedap2 belaka.
Yang disini telan liur jek. Huhu... Mahu penuh 1 table dekat 5 6 ratus gak meal tuh dari seafood nya kambing2 bakar nya...waduhhhh...



InsyaAllah fight utk cruise.
Doakan eqin berjaya capai target utk genggam tiket cruise next year ya kawan2 . Tour krabi.

Apa yang penting usaha beterusan dari sekarang tanpa kenal erti putus asa.

Bangkit terus berjuang demi BigWhy kita kerana Allah swt.

Bisnes nih bisnes family <3 rasa puas kalau dapat reward familyku terutama suami anakku dan mamaku yg tak jemu2 doakan ku. 

Mudahan Allah swt mudahkan segalanya.

Hendak seribu daya .insyaAllah kalau mentor2ku sideline2 ku boleh eqin juga pasti boleh.

Cruise 2017 mu tunggu aku datang!!! Aminnnn Ya Allah. 



Dapatkan produk shaklee & konsultasi secara percuma insyaAllah terbaik dari eqin

PM | Facebook : Fitriyatul Asyiqin
LIKE | Page : MamaKhalish Shoppe
CALL/SMS/WHATSAPP | Phone : 017-5553865
BLOG : mamakhalishshoppe.blogspot.com
EMAIL : mamakhalishshoppe@gmail.com



PENGEDAR SHAKLEE IPOH, COD : kawasan sekitar IPOH ( KV Lebuh Cator, Hospital Ipoh, Ipoh Parade,Jusco Ipoh, Meru, Manjoi)